woensdag 2 mei 2012

Een contradictie

Met zo weinig aprilse berichten op deze blog lijkt het of er niets gebeurt op Bellevue. Het tegendeel is waar: er gebeurt zo veel dat we geen tijd hebben om de blog bij te houden! Een tegenstrijdigheid derhalve, of - in duurdoenerij - een contradictie... Laten we beginnen bij het begin. Er is hout gezaagd op Bellevue. Want iedereen wil er warmpjes bij zitten komende winter. Ook hond Enna en poes Belle (rechts naast Enna te zien), die poseren om de grootte van de houtstapel te illustreren. Inderdaad, je krijgt het er drie keer warm van.
Dan is er - ook al met het oog op de kou van 2012/2013 een nieuwe kachel geplaatst in Maison Bellevue. Onze vrienden Arend en Miranda hadden nog een pracht van een Deen in de garage staan waar in Holland even geen emplooi voor was. Nou op Bellevue wel! Onze goede oude Jotul is nu naar Marrakech verhuisd (foto's volgen) en de nieuwe houtbrander brandt - open of dicht, je kunt zelf kiezen - dat het een lieve lust is.
Vervolgens ging een lang gekoesterde wens in vervulling: Marrakech - het oude huis van buurman Boulle - kreeg een nieuwe vloer in de tussenkamer.
De tegels kochten we bijna een jaar geleden al bij een handel in antieke bouwmaterialen in de buurt van Le Creusot. Eindeloos hebben we ze met afbijt behandeld en gewassen om oude cementresten en verwering te verwijderen. Van alle 360 tegels werden aan de vier kanten (dat maakt 1460 zijden) de rafelige randen weg geslepen van eerdere levens en toen was het wachten op aannemer Didier. Die zou voor Kerstmis komen. Maar hij brak zijn hiel. Toen zou-ie in februari komen (toch al snel) maar toen vroor het 20 graden. Enfin, toen hij uiteindelijk met Thierry en JoJo kwam, was het in een kleine week gepiept.
Met een nieuwe vloer in de toekomstige keuken, kon de slaapkamer van ons nieuwe huis uiteraard niet achterblijven. Dus ging de familie Boerma-Geldermans aan de slag om er iets Marokkaans van te maken. Met een heuse tempel aan het hoofdeinde van het bed. Met een venster met uitzicht op de gouden daken van Marrakech. En tot slot met de boom des levens, gemaakt door Fien en Jet, die niet vergaten de familie egel onder de wortels van de boom een mooi huis te geven. Maar dat eindresultaat komt later, als het allemaal af is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten