zondag 2 januari 2011

Een spannend jaar!

Vanuit een inmiddels weer wit Bellevue wensen we iedereen een geweldig 2011. Met gezondheid, gezelligheid en geluk uiteraard. Maar ook vol van spanning en nieuwe kansen.
Dat het op Bellevue een spannend jaar wordt laat zich raden. Na het overlijden van buurman Henrie, zal het laatste deel van het complex worden ontsloten: het oude huis van de Boulles. Hun kinderen hebben nu eerst drie maanden de tijd om te verhuizen en schoon schip te maken, dus vanaf pakweg 1 april zullen wij er zelf aan de slag gaan om het oudste gedeelte van de voormalige boerderij naar onze hand te zetten.
Voorlopig gaan we eerst eens schoonmaken, een nieuwe vloer leggen in de tussenkamer (er zit een kuil in, ontdekten we al veel eerder), een gebroken draagbalk in het knechtenhuis vervangen en dat soort klussen die het huis letterlijk in oude stijl brengen. Ook de elektra moet vernieuwd, want nu zit het huis nog vol met die metalen buizen met stoffen bedrading erin. Brrrr.
Als dit is gebeurd, hebben we denkelijk beter zicht op wat we nu willen met het 'nieuwe' huis. Moet het een derde huurwoning worden, naast Bellevue en Perdue? Gaan we er zelf wonen (maar wat moeten we dan met ons huis op de zolder)? Of knappen we het op voor een toekomstige eigenaar van ons bescheiden landgoed en moeten we dus niet te veel strapatsen uithalen? Wie het weet mag het zeggen...
Voorlopig zien we erg uit naar onze ontdekkingsreis langs de oude wasplaats (waarvan het dak moet worden vervangen), de malle garage van Henrie (die wordt gesloopt), het vrijkomen van de sierhekken tussen moestuin en cour (die zullen worden geschilderd want nu lelijk groen), het opruimen van het kleine 'woonkamertje' van het knechtenhuis (met z'n antieke schouw en authentieke wandkastjes) en de renovatie van de oude achterschuur, die nu door weer en wind wordt geteisterd. Het zal 2011 tot spannend jaar maken!

2 opmerkingen:

 1. Een gelukkig nieuwjaar gewenst en veel wijsheid in de te maken beslissingen in 2011.
  Ik zou het persoonlijk wel leuk vinden als jullie er een derde huurstulp van maken.
  Met jullie inrichtcapaciteiten kunnen jullie er ongetwijfeld iets leuks van maken, en dan hebben wij weer wat meer mogelijkheden, als we nog eens bij jullie willen langskomen.

  met vriendelijke groet,

  William de Lange

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als kersverse volger wens ik jullie een heerlijk en gezond jaar toe. Het mooie van multiple choice is dat soms meer antwoorden goed zijn. Dus lekker aan de slag en dan wordt het allemaal vanzelf duidelijk. Wij komen graag een handje toesteken tzt. By the way: de avocado's met rivierkreefjes waren verrukkulluk! Kus van Hennie

  BeantwoordenVerwijderen