donderdag 25 februari 2010

Over de Tong bij 1618





Van onze verslaggever

Heerlijke gerechten en dan ook nog eens de verhalen erachter. Dat staat donderdag 18 maart op het programma in Bodega 1618 in Wijk aan Zee, waar culinair redacteur Jurriaan – Over de Tong – Geldermans een lezersdiner geeft.
Geldermans, die al ruim zeven jaar voor deze krant restaurants beproeft van Texel tot Velsen-Noord en van Alkmaar tot Zaandam, heeft samen met 1618-eigenaar Rick Lauffer een menu samengesteld waarover veel te vertellen is. De amuse is opgebouwd rond coquilles St. Jacques, waarbij de recensent zal ingaan op de religieuze achtergrond van deze naam. De relatie tussen mens en vis door de eeuwen heen staat centraal in het voorgerecht, terwijl het hoofdgerecht van varken aanleiding is te vertellen over het zwijn in culturen waar ook ter wereld.
Met het dessert van crema catalana ten slotte, wordt de gast meegevoerd naar het 'thuisland' van Bodega 1618: Spanje. Want ofschoon de Franse crème brûlée beroemder is, wordt in Catalaanse geschriften al veel eerder melding gemaakt van deze vermaarde vanille-crème met een gebrand suikerlaagje bovenop.
Tijdens het lezersdiner, dat 34,50 euro kost (en 49,50 euro inclusief een wijnarrangement), bestaat tevens gelegenheid de tweede culinaire gids van Geldermans – 'Over de Tong II, íemand moet het doen...' aan te schaffen. De redacteur zal het boekje desgewenst ter plekke signeren of van een opdracht voorzien.
Voor meer informatie en reserveringen: Bodega 1618, 0251 – 744008.
Uit: Dagblad Kennemerland, 27 februari 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten