zaterdag 11 mei 2013

Gezinsuitbreiding

Met de komst van Chelsea (13 maanden en 5 dagen) en Carmine (13 maanden plus 3 dagen) is het gezin op Bellevue weer wat uitgebreid. En de nieuwkomers maken meteen de dienst uit!
We hebben lang getobd of we wel weer nieuwe dieren zouden nemen. Ooit liepen op Bellevue tien schapen rond - waaronder de legendarische wol-dot-com, met z'n zwarte stip op z'n rug - maar de zorg ervoor en uiteindelijk de slacht gingen ons niet in de koude kleren zitten.
Graag hadden we (lees: Jurriaan en ik) ook een stel varkens gehad. Maar die breken altijd uit, slettebakken de hele dag en ze worden uiteindelijk zo'n driehonderd kilo zwaar. Bovendien, als je het al erg vindt om een schaap te slachten (ik ben te sentimenteel met dieren), dan is het killen van een zwijn helemaal ondenkbaar. Het zijn veel te leuke, grappige, intelligente en lieve dieren.
Enfin, een paard dan, hield Elly aan. Dat scheelt grasmaaien en het is heel leuk voor de gasten en hun kinderen... Dus viel de keuze op Roskoff, een Belgisch trekpaard dat we bij restaurant Les Poulettes à Table in Clomot leerden kennen. Niet in de koelkast, maar in de wei achter de kostelijke eetgelegenheid van Marianne et Patrice. Oké, dat lieve paard moest het worden...
Om kort te gaan: Roskoff (1500 kilo, hengst) was vorig jaar nog wel te koop maar nu eigenlijk niet meer. En we lagen 's nachts wakker van het kolos. Wat als het dier per ongeluk op de tenen van een van de kinderen op Bellevue zou gaan staan? En waar moest een grote stal komen om 's winters in de slapen? En zou er genoeg gras zijn?
De geitenboerderij van Pascale en Thierry, op nog geen vijf minuten rijden van Bellevue, bracht uitkomst. Want naast zo'n honderd angorageiten (voor je wollen sokken dus), hebben ze ook pakweg vijftien Shetland pony's rondlopen. Oké, ze zijn een beetje klein vergeleken bij Roskoff (om eerlijk te zijn kunnen ze er een keer of tien in), maar ze zijn gefokt op karakter - niet bijten en niet schoppen - en kerngezond. Pascale wilde haar twee veulens van mei vorig jaar wel verkopen: Chelsea en Carmine, twee halve zussen (want een andere moeder).

Na een barre tocht door de bossen rond Bellevue, zijn Chelsea en Carmine nu op de weide achter de moestuin aangekomen. Ze genieten van het gras, van de schapenstal (groot zat voor die twee), van de aandacht van de kinderen, van Enna en van het najagen van de kippen. Kortom, Bellevue is niet alleen twee kinderen rijker, maar ook een attractie voor alle jonge gasten van Bellevue. Alleen nog even niet op hun rug gaan zitten, want daar zijn ze nog te jong voor.
Tot gauw namens Chelsea en Carmine!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten