donderdag 8 november 2012

Badplaats Bellevue

Al jaren en jaren was het onze wens om het natuurstenen bassin in de moestuin meer cachet te geven. En zo van Bellevue een badplaats te maken!
Het bassin, zo'n twee meter in doorsnee en anderhalve meter diep, lag er altijd wat verloren bij. Aan de noordkant tot aan de rand weggestopt onder het zand en de wildgroei van planten, aan de zuidzijde omgord door een te smal paadje. Zo kwam het niet tot zijn recht...
Om daarin verandering aan te brengen, moest aan alle kanten van het bad, dat ooit werd geplaatst om de potager van water te voorzien, ruimte worden geschapen. Dat gebeurde door Nicolas met zijn graafmachine, die rond het bassin een maanvormig terras aanlegde.
De steile kant aan de noordzijde moest nu wel verstevigd worden en dat gebeurde met de stenen die ooit vrijkwamen toen in Marrakech (ons huis dus, niet de hoofdstad van Marokko) de muur tussen de woonkamer en wat thans de keuken is werd weggebroken. Met die brokken graniet bouwden collega-druïde Geert en ik ons eigen Stonehenge. Zwaar!
Inmiddels is de muur klaar. Er moet alleen nog aarde in worden gestrooid waarin dan plantjes kunnen gaan groeien en het terras rondom zal in het voorjaar worden ingezaaid met gras. Zo ontstaat een prachtige plek om te genieten in de moestuin, terwijl je uitkijkt over het water. Het water van badplaats Bellevue...



1 opmerking:

  1. Dan moeten we dit toch weer eens met eigen ogen komen zien...hihi

    BeantwoordenVerwijderen