zondag 19 augustus 2012

Bellevue wordt multinational

Dank zij het eclatante succes van Maison Bellevue worden thans her en der ter wereld filialen geopend. Ook is inmiddels een toeristisch transportbedrijf geopend onder de naam Bellevue.Om de bedrijfsrisico's te minimaliseren en anderzijds optimaal gebruik te maken van de seizoensinvloeden, zijn de uitbreidingen, die doorgaans op franchise-basis worden geƫffectueerd, verspreid over vooralsnog twee continenten: De Verenigde Staten van Amerika en West-Europa. Ook op de Nederlandse Antillen is inmiddels een filiaal geopend.
Laatstgenoemde onderneming - een appartementencomplex - is gevestigd op Bonaire en trekt vooral Nederlandse en Amerikaanse gasten.
Gezien de Nederlandse roots van de grondleggers van Bellevue, wekt het geen verbazing dat ook de tweede franchise-onderneming Hollandse wortels heeft: aan de kust van Noord-Holland, om precies te zijn in Egmond aan Zee, staat een even fraai als verfrissend hotel onder de naam Bellevue.
Het transportbedrijf - louter voor vervoer van toeristen tussen de uiteenlopende Bellevue-locaties - is veelzijdig van aard, met onder meer eigentijdse scooters. Deze tak van de multinational mikt met name op het jongere publiek, dat zich - zoals bekend - graag onderscheidt in kleur en vorm van het transportmiddel.
Voor het vervoer van vakantiegangers in het meer traditionele Amerika en de 'West-Indies' heeft transportbedrijf Bellevue een vloot degelijke Volvo's, die zich onderscheiden door een bescheiden 'Bellevue' net boven de nummerplaat.Dit onderscheid verzekerd een snelle doorgang tijdens verkeersopstoppingen, om zo altijd op tijd het vliegveld te bereiken voor weer een andere Bellevue-locatie.
Er gaan overigens geruchten dat Bellevue binnenkort naar de beurs zal gaan. De grondleggers van de vakantiegigant willen dit bericht evenwel bevestigen noch ontkennen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten