zaterdag 17 september 2011

l'Histoire se repete

l'Histoire se repete oftewel de geschiedenis herhaalt zich. Want was het de bakkersvrouw Gina ruim drie jaar geleden die ons op het spoor van onze allerliefste bulldog Ballet zette, het was deze week diezelfde Gina die ons leidde naar Enna...
Enna is de nieuwe loot van de familie Bellevue. Nee, geen opvolger van Ballet, want Ballet was uniek. Wel een bulldog, maar weer geen Engelse. Nee een Amerikaanse. En die zien er heel anders uit. Niet op de foto's die Gina ons woensdagavond, toen ze hijgend aanklopte aan de keukendeur om ons te vertellen dat er een 'urgence' was, trots toonde. Daarop leek de bulldog die zij voor ons in Nevers (ruim 100 km weg!!!) had gevonden formaatje hushpuppie. Nou ja, zo'n beetje dezelfde hoogte als Balletje, alleen dan niet zo'n platte snuit. Wel lieve ogen, dat zag je meteen.
Gina ging de volgende dag ook mee richting Nevers, om de hond - een teefje dat goed overweg kon met kinderen en katten, meer wisten we eigenlijk niet - te halen. Of te laten. Het werd het eerste, want ofschoon Enna anderhalf keer zo zwaar is als Ballet en twee keer zo hoog, stal ze onmiddellijk Elly's hart. Met haar grote, donkere ogen. Haar lieve snuit en mooie tekening. Haar fraaie kleuren (blanc et fauve staat in haar paspoort) en haar tong waarvoor elk gezicht te klein is...
Inmiddels is Enna bijna 48 uur bij ons en ze maakt het best. Is lief voor de katten en voor Boike, de hond van vriendin Tineke die er tot morgen is. Lief is ze ook voor de kippen, al raken die evengoed van de leg door zo'n grote lobbes. En bovenal is ze lief voor ons: een enorme vrijdoos is het en dat kunnen we hier wel gebruiken. Want al moeten we ze uiteraard niet vergelijken, een vrijdoos was Ballet ook. En we zeiden het al: l'histoire se repete.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het een leuke hond die me zeker bij de laatste foto een gevoel van herkenning in mezelf geeft!! Veel plezier ermee

  Groetjes Guy le Grand

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doet monsieur le Grand dan alleen als ik niet in de buurt ben!
  Maar zoals je al schreef Jur; niets of niemand kan Ballet vervangen maar deze dame zal heel blij zijn met haar nieuwe thuis! Ben heel benieuwd hoe hondje haar vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bonjour Elly et Julien! Nos f├ęlicitations avec Enna! Cent kilos de bonheur! Qu'elle vive longe et heureusement. Embrasse-la de nous!

  Peter et Hennie,
  Heemskerk
  Les Pays-Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Elly en Juur,
  Het is wel een beetje een kleine koe/kalf maatje jeetje wat een gezellig stevige hond. Nou ja hebben wij een goed voorbeeld, toch Juur!!!!!!!
  Hopelijk gaat ie net zo aan Hans z'n voeten liggen als Ballet heeft gedaan dan is het goed toch???? Wij vinden het fijn voor jullie dat ie zo z'n eigen plekje heeft gevonden bij jullie. Zwaaien!!!!! De koekjes mevrouw!

  BeantwoordenVerwijderen