donderdag 28 april 2011

Piano op Bellevue

Het heeft even geduurd, maar Maison Bellevue is verrijkt met een piano!

Dank zij onze vrienden Ingrid en Jan - de oude buren in Spaarndam en onze gasten vorig jaar in Perdue - staat in de bistro een pracht van een toetseninstrument.

Aanleiding tot de verhuizing van het klavier van Holland naar Frankrijk was de komst van de bekende Noord-Hollandse fluitiste Margaret Mathot naar Bellevue deze zomer. Niet het eerste bezoek van de diva met haar muzikale gezin - vader Frans (zang), dochter Hedwig (harp) en zoons Floris (cello) en Hugo (piano, geloof ik), maar wel het eerste waarbij ook Koos Teekens, haar vaste begeleider op piano/orgel, en zijn vrouw Linda meekomen.

Bij de reservering al gaf Margaret aan dat ze het heel leuk zouden vinden een familieconcert te geven in de bistro, omdat de akoestiek daar zo bijzonder is. Maar dan moest er wel een piano komen...
Enfin, die staat er nu en hij is in puike staat. De jeugdige speler Vester Bongers, leerling van de Russische concertpianist Serg Dianov die op zijn beurt weer familie is van Rachmaninov, heeft het instrument meteen uitgeprobeerd en is tevreden.
Komt dus allen naar Bellevue voor het concert ergens in de eerste weken van augustus. Maar alsjeblieft, ga effe buiten roken als een gastspeler opduikt met een trekzak voor zijn buik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten