zondag 6 januari 2013

Een inspirerend jaar gewenst!

Een rijk jaar hebben we op Bellevue achter de rug. Niet in geld - dat hoeft ook helemaal niet - maar wel rijk in ervaringen en vriendschap. Oh ja, en in kunst...
Veel gasten vergasten ons bij afscheid op warme woorden en kussen en kindertekeningen en flessen wijn en wat al niet. Waarvoor Elly en ik iedereen hartelijk danken! Maar sommige gasten gaan verder dan dat. Die geven gewoon een heel concert met de familie. Of ze helpen hout zagen of spitten de tuin om!
Weer anderen schenken ons als dank voor hun verblijf op Bellevue ware kunst. Neem onze vriendin Marjolein, die in het voorjaar met haar man Floris en zoon Sil in Maison Bellevue logeerde. Zij tekende eerder een schitterend portret van Maison Bellevue en schonk ons deze keer een Bommeliaanse impressie van Perdue!
Roy Valentijn, die als een van de eerste gasten in ons kleine huisje Versailles overnachtte, is niet alleen kapper maar tevens levenskunstenaar en artiest. Dus penseelde hij in zijn vrije uren een abstract werk in heldere kleuren, dat - met enige fantasie - de octogoon van Frankrijk schilderde; immers, met enige fantasie is het land van Marianne achthoekig... Op de plek waar Bellevue ligt in dat onmetelijke land, stiftte Roy een dikke groene stip: de Morvan!
Ook Ira en Bert kenden een primeur: zíj waren zo'n beetje de eerste gasten die in ons nieuwe huis Marrakech logeerden. En omdat Ira schilderes is en van dieren houdt, kon zij het (gelukkig) niet laten een prachtige kip te portretteren. Zo levensecht dat je elk moment een ei verwacht op de koelkast die onder het schilderij staat! En voor wie van details houdt: de punt boven de 'i' van Ira is een klein veertje...
En dan last but not least: de verrassing van de Maastrichtse kunstenaar Antoine Berghs.
Antoine en Myriam waren - net als Ira en Bert - proefkonijnen in Marrakech en schonken een monumentaal werk uit 2004: Fragmented Shifts. Een collage opgebouwd uit lagen, gelijk geologische breuken in de aarde onder onze voeten. Koningin Beatrix heeft eveneens een kunstwerk van Antoine Berghs ('ik hang bij Hare Majesteit op het toilet', meent de kunstenaar zelf), dus we bevinden ons in goed gezelschap.
We danken niet slechts genoemde artiesten voor hun bijdrage om van Bellevue een soort Hotel Spaander in Volendam te maken, maar álle gasten die in het afgelopen jaar onze bult in de Morvan hebben bezocht. Moge iedereen een inspirerend 2013 kennen!







1 opmerking:

  1. Ik zal ook eens wat gaan Macrameeën in Moux. Vooralsnog heb ik al die 6 (?) keer alleen vuilnis achtergelaten. Komt omdat er geen bordje hangt met "Laat niet als dank, voor het aangenaam verpozen, etc. ..." en ik wellicht ook wat talentloos ben. Artwise gezien dan he?

    BeantwoordenVerwijderen